Extra raadsvergadering over vermeende aanrandingen

Extra raadsvergadering over vermeende aanrandingen
Almere – Op verzoek van de PVV wordt woensdagavond een extra gemeenteraadsvergadering ingelast. Aanleiding is een aantal vermeende aanrandingen in Parkwijk.

Almere – Op verzoek van de PVV wordt woensdagavond een extra gemeenteraadsvergadering ingelast. Aanleiding is een aantal vermeende aanrandingen in Parkwijk.

Afgelopen weekend plaatste de lokale website Almere-Nieuws een bericht waarin gesproken wordt over meerdere aanrandingen in de afgelopen maanden in Parkwijk. Buurtbewoners zouden de politie hebben gealarmeerd, maar daar niets meer van gehoord hebben. Volgens één van de bewoners zou de wijkagent zelfs meerdere berichten over de incidenten in de Whatsapp-groep van de buurt hebben laten verwijderen.

De politie wil niet ingaan op de beschuldigingen en op de vraag of er aangifte is gedaan. „Wij gaan dit alles nu eerst uitzoeken voordat we hier meer over zeggen”, aldus woordvoerder Hans Meuleman.

De VVD heeft van het weekend gelijk al schriftelijke vragen gesteld over de vermeende aanrandingen. „Wij zijn echter van mening dat de aard en ernst van de vergrijpen en de vraagtekens rond het handelen van de politie maken dat schriftelijke beantwoording niet op zich kan laten wachten en onmiddellijk helderheid verschaft dient te worden”, aldus PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk.

Van Dijk vindt het ’bizar’ dat zowel de politie als de gemeente Almere niet reageren op alle berichtgeving over de vermeende aanrandingen. „Het verhaal gaat dat meerdere minderjarige kinderen zijn aangerand. Daar komt nog eens bij dat volgens de buurtbewoners de politie een poging heeft gedaan dit allemaal stil te houden. Of dit alles nou waar is of niet, het is toch van de zotte dat zowel de politie als onze burgemeester helemaal niets hierover zeggen? Als ouder kun je toch niet meer rustig slapen na dit soort berichten? Dan is het belangrijk dat er duidelijkheid over wordt gegeven.”

Er zou eigenlijk deze week geen gemeenteraadsvergadering zijn, in verband met een studiedag voor de raadsleden op donderdag. Volgens de Gemeentewet kan er echter een extra vergadering plaatsvinden wanneer in ieder geval een vijfde van de raadsleden hierom vraagt. Met de acht PVV-raadsleden is dit al het geval. De extra vergadering zal dus woensdagavond plaatsvinden.