Prins Pieter-Christiaan liep Almere City Run

Prins Pieter-Christiaan liep Almere City Run
De start van de zeven kilometer in het begin van de zondagmiddag. - Foto: Almere Vandaag

ALMERE - Prins Pieter-Christiaan heeft zondag meegedaan aan de Almere City Run. Op Twitter meldde de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven trots dat hij de halve marathon liep in 1 uur en 31 minuten. In zijn tweet bedankte hij de organisatie van het hardloopevenement.

ALMERE – Prins Pieter-Christiaan heeft zondag meegedaan aan de Almere City Run. Op Twitter meldde de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven trots dat hij de halve marathon liep in 1 uur en 31 minuten. In zijn tweet bedankte hij de organisatie van het hardloopevenement.

Pieter-Christiaan twitterde in de ochtend al een foto van de spullen die hij mee had genomen naar Almere. Om 10.30 uur begon hij aan de loop van 21 kilometer. In een eerdere tweet maakte de prins zich wel zorgen om het warme weer. Later kwam hij daar op terug. “Wat een top dag, top weer”, twitterde hij. “Wellicht iets te warm voor snelle @almerecityrun ambities”, schreef hij.

Uiteindelijk zette Pieter-Christiaan een prima tijd neer. Hij was weggegaan op een schema van een eindtijd van 1 uur en 34 minuten en liep dus ondanks de hitte drie minuten sneller.

Aan de Almere City Run deden drieduizend lopers mee. Het evenement werd voor de achtste keer gehouden.

Winnaars

Tijdens de run werden meerdere afstanden gelopen. De winnaar van de halve marathon, 21 kilometer, werd Garyi Hawery uit Lelystad, de veertien kilometer werd gewonnen door Jarno van Miltenburg uit Soest, de zeven kilometer was een prooi voor Soufiyan Elboratit, op de vier kilometer was Alex van Buttingha het snelst en de kidsrun, 1,8 kilometer, werd gewonnen door Lars Molenkamp.