Politie betaalt niet extra voor feestjes

Politie betaalt niet extra voor feestjes

ALMERE - De politie hoeft de facturen van de feesten en de borrels van de centrale ondernemingsraad vooralsnog niet te betalen. Dat heeft de Haagse kortgedingrechter donderdag bepaald in een spoedprocedure die de eigenaar van evenementenbureau De Jong Boekingen uit Almere had aangespannen tegen de politie voor onbetaalde facturen.

ALMERE – De politie hoeft de facturen van de feesten en de borrels van de centrale ondernemingsraad vooralsnog niet te betalen. Dat heeft de Haagse kortgedingrechter donderdag bepaald in een spoedprocedure die de eigenaar van evenementenbureau De Jong Boekingen uit Almere had aangespannen tegen de politie voor onbetaalde facturen.

Het evenementenbureau kan echter nog onvoldoende bewijs leveren dat zij de opdrachten had gekregen. Zo luidt het oordeel van de rechter.

De Jong Boekingen heeft feesten en borrels georganiseerd voor de centrale ondernemingsraad (COR) van de politie. Het ging daarbij onder meer om een dinnerparties op de luxe hotelboot SS Rotterdam en in het Amstelhotel. Dat deed zij in opdracht van de toenmalige COR-voorzitter Frank Giltay.

Volgens het evenementenbureau moet de politie nog een deel van haar facturen voor deze feesten betalen. Volgens de politie heeft de politie al te veel betaald.

De facturen waarvan de organisator nu betaling wilde hebben, weken af van de offertes die de politie had ontvangen, stelde de politie twee weken geleden tijdens de zitting. De facturen zijn veel hoger. Volgens het bureau is dat gekomen doordat de COR-voorzitter steeds met extra wensen kwam. Deze wensen zijn door hem mondeling aan de organisator doorgegeven, soms pas tijdens het feest. Maar in deze procedure heeft ze geen bewijs van deze opdrachten geleverd, vindt de rechter.

Dat betekent dat de rechter nu niet kan zien of het klopt dat de politie opdracht heeft gegeven voor de bedragen die het evenementenbureau nu betaald wil hebben. Daarom wordt haar vordering afgewezen. Omdat het hier gaat om een spoedprocedure krijgt ze niet de kans om alsnog bewijs te leveren, bijvoorbeeld door het doen horen van getuigen. Dan zou de procedure namelijk te lang gaan duren.