Jongen (14) met geweld van fiets beroofd in Molenbuurt

Jongen (14) met geweld van fiets beroofd in Molenbuurt

ALMERE - De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die maandagavond plaatsvond in de Molenbuurt. Een jongen werd hier op het Windvangpad van zijn fiets beroofd.

ALMERE – De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die maandagavond plaatsvond in de Molenbuurt. Een jongen werd hier op het Windvangpad van zijn fiets beroofd.

Rond 18.30 uur fietste een 14-jarige jongen uit Almere over het Windvangpad. Ter hoogte van het Oostvaarderscollege passeerde hij twee jongens die vanaf het J.T.P Bijhouwerhof kwamen aanlopen. Ze riepen naar de Almeerder die probeerde door te fietsen. Eén van de jongens pakte de fiets vast en het slachtoffer werd van zijn fiets geduwd. Hij kwam hierbij hard ten val. De twee jongens gingen er op zijn fiets vandoor in de richting van het centrum.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De fiets van het slachtoffer is een zwarte Batavus herenfiets met zilveren belettering. De fiets heeft een zwart zadel en blauwe bagagebinders.

De eerste verdachte heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 16/17 jaar oud, tussen de 1.85 en 1.90 meter lang met een mager postuur. Hij heeft donkerblond, kort, steil haar en lichte bakkebaarden. Hij droeg een zwarte jas van het merk Adidas, een zwarte broek en zwart/blauwe schoenen.

De tweede verdachte heeft een licht getinte huidskleur, is ongeveer 16/17 jaar oude n tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Hij heeft een zwarte hanenkam van enkele centimeters hoog, een iets grover postuur dan de eerste verdachte en hij droeg een zwarte broek, een zwarte jas met capuchon en beige bontkraag en hij had een Louis Vutton tasje bij zich.