Jonge Almeerders opgepakt voor oplichting via internet

Jonge Almeerders opgepakt voor oplichting via internet

ALMERE - Twee tieners uit Almere, 19 en 17, zijn vorige week door de politie opgepakt. De twee worden verdacht van oplichting via een online advertentiesite.

ALMERE – Twee tieners uit Almere, 19 en 17, zijn vorige week door de politie opgepakt. De twee worden verdacht van oplichting via een online advertentiesite.

De 19-jarige man zou tussen 7 november 2016 en 3 januari 2017 meerdere keren via de advertentiesite schoolboeken, computerspellen en geluidsboxen hebben verkocht maar niet geleverd. Zeven gedupeerden deden hiervan aangifte, in totaal ging het om 350 euro. De politie vermoedt dat er meer gedupeerden zijn maar dat die nog geen aangifte hebben gedaan.

De 17-jarige jongen verkocht kleding, computerspellen en een tas niet maar de drie kopers kregen niks. Hierbij ging het om een bedrag van 284 euro. Mogelijk is er nog een vierde benadeelde, maar ook deze heeft nog geen aangifte gedaan.

Beide verdachten zijn opgespoord door onderzoek te doen naar de gebruikte bankrekeningen. De Almeerders zijn ingesloten en verhoord. De politie heeft beslag gelegd op een aantal spullen om het financieel voordeel dat zij door de oplichting verkregen te ontnemen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Het onderzoek en de arrestaties maakten onderdeel uit van het internationaal door Europol opgezette actie rond money mules (geldezels). In een gezamenlijke internationale actie naar witwassen zijn meer dan 650 verdachten opgespoord waarvan er 130 zijn aangehouden.