Contact- en straatverbod voor Almeerse stalker

,,Ik ga er vanuit dat u uw ex in de toekomst met rust laat, zodat zij verder kan met haar leven." De politierechter kijkt de 24-jarige man uit Almere indringend aan nadat ze hem heeft veroordeeld tot 150 uur werkstraf, twee maanden celstraf voorwaardelijk en een contact- en straatverbod. De man stalkte zijn ex-vriendin voor drie maanden en mishandelde haar nieuwe partner.

,,Ik ga er vanuit dat u uw ex in de toekomst met rust laat, zodat zij verder kan met haar leven.” De politierechter kijkt de 24-jarige man uit Almere indringend aan nadat ze hem heeft veroordeeld tot 150 uur werkstraf, twee maanden celstraf voorwaardelijk en een contact- en straatverbod. De man stalkte zijn ex-vriendin voor drie maanden en mishandelde haar nieuwe partner.

De Almeerder knikt. Hij heeft zijn lesje geleerd. Het besef dat hij fout bezig was, kwam toen hij in juni werd opgepakt door de politie die was gealarmeerd omdat de Almeerder de nieuwe vriend van zijn ex in elkaar had geslagen.

,,Mijn cliënt zat drie dagen vast en had alle tijd om in te zien dat hij zijn ex niet meer moest lastig vallen.” De advocaat van de Almeerder neemt af en toe het woord omdat de verdachte zelf te emotioneel is om antwoord te geven.

Liefdesverdriet
De politierechter uit Lelystad houdt de Almeerder het dossier voor waaruit naar voren komt dat de man uit liefdesverdriet handelde. Acht jaar had hij een relatie met zijn ex, toen zij plots begin april aankondigde er mee te willen stoppen. Onbegrijpelijk voor de Almeerder die dag en nacht met haar samen was.

Hij probeert zijn ex in te laten zien dat zij een fout maakt. Hij belt, smst  en Whatsappt haar in de hoop haar te kunnen overreden. Als dat niet helpt gaat hij bij haar langs, bezoekt haar ouders, haar werk, achtervolgt haar op straat.

Wijkagent
Het werkt averechts. Zijn vriendin wordt bang en schakelt de wijkagent in. Deze spreekt verdachte aan. Hij moet zijn vriendin met rust te laten. Hij stalkt haar en dat is strafbaar. De Almeerder belooft beterschap, maar dat lukt hem niet. De stoppen slaan door  als hij hoort dat zijn vriendin een nieuwe vriend heeft. Hij gaat naar haar huis en slaat de man in elkaar.

Spijt, spijt en nog eens spijt. Dat is het enige wat de Almeerder donderdagochtend tijdens de behandeling van zijn strafzaak kan zeggen. Hij belooft het nooit meer te doen.
De politierechter is gedeeltelijk overtuigd. ,,Ik leg u toch een voorwaardelijk gevangenisstraf op, om helemaal zeker te zijn dat u het niet meer zult doen.”