BonteHond lanceert zomerhit

BonteHond lanceert zomerhit
Screenshot van de videoclip ’Zomerhitte’.
ALMERE – Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond lanceerde woensdag de single Zomerhitte die is geschreven door Almeerse kinderen.

ALMERE – Het Almeerse jeugdtheatergezelschap BonteHond lanceerde woensdag de single Zomerhitte die is geschreven door Almeerse kinderen.

BonteHond organiseert elk jaar twee ateliers om kinderen en jongeren uit Almere op een bijzondere manier kennis te laten maken met kunst. Tijdens het atelier ‘Hoe schrijf ik een hit?’ maakten elf Almeerse kinderen tussen de 8 en 12 jaar hun eigen zomerhit. Zes weken lang werkten zij met muziek- en video-professionals aan een professioneel geproduceerd lied, onder begeleiding van singer-songwriters Judith Faas en Valentina Eleni. De kinderen kregen workshops songwriten en kregen zangles van zangeres Sharon Doorson. Ook verzorgde BonteHond een masterclass marketing en promotie en gingen de jongeren zelf de studio in om de muziek op te nemen. Tot slot werd op 8 april in het centrum van Almere een vrolijke videoclip opgenomen door videomakers Hardzout.

,,BonteHond wil met het atelier bereiken dat kinderen een positieve ervaring met kunst hebben, of het nu muziek, tekst, beeld of anderszins is”, aldus Judith Faas. ,,De muziekcoaches zorgen er voor dat elke deelnemer zijn of haar kracht ontdekt. De één is goed in tekstschrijven, de andere misschien vooral in zingen of juist in filmen of fotograferen. Het atelier leert niet alleen creatief te zijn, maar ook om samen met een groep toe te werken naar een concreet eindresultaat.”

Bekijk hier de videoclip van ’Zomerhitte’. De jonge songwriters hopen dat hun nummer een echte hit wordt dat zij hiermee de KidsTop20 bereiken. Elke view, like en deelactie kan daarbij helpen. Gebruik daarbij bijvoorbeeld de hashtags #bontehondzomerhitte #hoeschrijfikeenhit #zomerhit2017.