Amsterdamse leden No Surrender opgepakt voor gewelddadige woningoverval in Almere

Amsterdamse leden No Surrender opgepakt voor gewelddadige woningoverval in Almere

AMSTERDAM - Twee leden van No Surrender zijn maandag door een arrestatieteam in hun woning in Amsterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een woningoverval, die in december 2016 plaatsvond in de Literatuurwijk in Almere.

AMSTERDAM – Twee leden van No Surrender zijn maandag door een arrestatieteam in hun woning in Amsterdam aangehouden. Ze worden verdacht van het plegen van een woningoverval, die in december 2016 plaatsvond in de Literatuurwijk in Almere.

De overval houdt volgens de poolitie mogelijk verband met de dood van de 43-jarige Ester Paul die in april 2017 dood aangetroffen werd in het water van het Veluwemeer in Biddinghuizen.

Bij de overval op donderdag 8 december 2016 in de Literatuurwijk wisten de daders te ontkomen. Afgelopen maandagochtend konden twee mannen van 32 en 40 jaar oud worden aangehouden voor deze overval.

Na hun aanhouding werden er zoekingen gestart in twee woningen in Amsterdam en in twee woningen in Almere. Daarbij werden diverse spullen in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord.

Het lichaam van de 43-jarige Ester Paul werd zondagochtend 30 april 2017 door voorbijgangers aangetroffen in het water van het Veluwemeer. Er werd sectie verricht op het lichaam en daaruit bleek dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen. Rechercheurs onderzoeken of een mogelijk conflict haar fataal is geworden. „Betrokkenheid bij de overval in de Literatuurwijk komt naar voren als een mogelijk motief voor haar dood”, aldus de politie, die nog geen verdere informatie over dit aanknopingspunt kan geven.