Almere Deze Week wint kort geding van Media036

Almere Deze Week wint kort geding van Media036

ALMERE - Het huis-aan-huisblad Almere Deze Week hoeft van de rechtbank in Lelystad een artikel over onder andere de oud-voorzitter van de lokale omroep in liquidatie Media036, Willem Miermans, niet te rectificeren. Miermans had dat in een kort geding geëist, maar volgens de rechtbank heeft het blad zijn journalistieke werk goed gedaan en is rectificatie niet nodig.

ALMERE – Het huis-aan-huisblad Almere Deze Week hoeft van de rechtbank in Lelystad een artikel over onder andere de oud-voorzitter van de lokale omroep in liquidatie Media036, Willem Miermans, niet te rectificeren. Miermans had dat in een kort geding geëist, maar volgens de rechtbank heeft het blad zijn journalistieke werk goed gedaan en is rectificatie niet nodig.

Media036 was tot voor kort de lokale omroep van Almere, maar voorzitter Miermans stopte er mee en hief de omroep vervolgens met de rest van de bestuursleden op omdat hij zich tegengewerkt voelde. Almere Deze Week publiceerde vervolgens een artikel waarin oud-medewerkers de handelswijze van Miermans hekelden. Miermans voelde zich in zijn eer aangetast en verwijt Almere Deze Week laster en het verspreiden van leugens.

Media036 moet van de rechter de proceskosten voldoen.