Almeerders aangehouden in onderzoek naar witwassen

Almeerders aangehouden in onderzoek naar witwassen

ALMERE - Twee mannen uit Almere zijn verdachten in een onderzoek naar witwassen. Ze zijn op 11 juli al opgepakt, maar de politie maakt de arrestatie pas dinsdag bekend.

ALMERE – Twee mannen uit Almere zijn verdachten in een onderzoek naar witwassen. Ze zijn op 11 juli al opgepakt, maar de politie maakt de arrestatie pas dinsdag bekend.

De politie kwam de verdachten van 23 en 36 jaar op het spoor nadat een van hen een verdachte transactie had verricht. Op basis van het ingestelde onderzoek ontstond het vermoeden dat de verdachten geld verdienden met de handel in verboden anabole steroïden en geneesmiddelen.

De opbrengst werd gebruikt voor het kopen van onroerend goed. De politie heeft doorzoekingen gedaan op meerdere locaties in Almere en troffen in een opslagloods een grote hoeveelheid anabole steroïden en geneesmiddelen aangetroffen.

Op de middelen is beslag gelegd, evenals ongeveer € 90.000 aan contant geld, geldtelmachines, twee voertuigen en administratie. Ook is beslag gelegd op onroerend goed van één van de verdachten.

Ze blijven verdachten, maar zijn na verhoor wel vrijgelaten.